Klantigt länkspam av SEO-bolag

En mycket välmeriterad och i internetsammanhang, välkänd jurist menade för en tid sedan att det jag skriver gör stor nytta och sa något snarlikt som: ”Du är skojarnas dåliga samvete som hinner ikapp och nafsar dem där bak”.
Och jag brukar fundera på det när jag skriver inlägg av den här typen – hur hård ska jag vara.. och nedan anser jag är alldeles lagom för detta hyss.

 

Jag prenumererar på en lång rad ”nyckelord” i bla Google Alerts och variationen av ord är ganska stor och man behöver vara medveten om att exempelvis ordet ”Bluffaktura” inte kommer att ge hintar om innehåll av ”Bluffakturor”, ”Bluffakturerat” eller ”Bluff faktura”. Det är alltså frågan om absoluta matchningar.

Däremot KAN, men inte alltid säkert ord som ”Bluff” hinta om ”Bluffaktura”..

Nåväl, det här inlägget kommer att handla om just ordet ”Bluff” och en del Alerts jag fått de sista dagarna..
Det började redan i förrgår när jag fick dessa

keywordspam1

Igår fortsatte det med

keywordspam2

För att idag servera:

keywordspam3

Varför jag reagerade var just kombinationen ”Bisnode” ”kredit” och ”bluff”, för det är en kombination som är helt främmande för mig.

Och efter att jag ganska nyligen studerat hur Kinesiska piratshoppar hackar sig in och laddar upp sitt elände på ”vanliga” siter, så trodde jag först att det handlade om något sånt, men när det sedan fortsatte så gissade jag mig till att det var frågan om SERP Hijacking men efter att ha kikat lite i sakrare.ikyon.se så förstod jag att så inte var fallet och då började jag funder om det på allvar fanns någon som var så pass efter sin tid att denne trodde att det 2014 går att komma undan med den här typen av Black Hat SEO.. (jag funderar på om det ens fungerade 2004),  men det verkar alltså inte mycket bättre.

För jag sökte på just den kombinationen i Google och resultatet blev vad jag trodde: Just de aktuella domänerna som är representerade.

keywordspam4

Och  bara för att få dig att förstå vad som sker, så tittar vi på den översta länken som ser ut så här:

http://www.helmerridcenter.se/kredit-mobil-yaris-dp-murah-harga-kredit-honda-jazz-second

Men grejen är att den URL:en (och alla andra tiotusentals sidor) 302-redirectar till http://smslan.healthnews24.net

keywordspam11

Och det är inte frågan om en handfull spamlänkar, utan ganska taffligt länkspammande av många tusentals spamlänkar som redirectar till sidan.

keywordspam5

Och kikar vi på  dessa domännamn:

helmerridcenter.se – 2 960 länkar (indexerade sidor i Google)
faktume.se – 3 600 länkar (indexerade sidor i Google)
brommaforsamling.se – 3 490 länkar (indexerade sidor i Google)
smkmotalabil.se – 5 810 länkar (indexerade sidor i Google)
rampmusic.se – 3 840 länkar (indexerade sidor i Google)
kopberoende.se – 3 900 länkar (indexerade sidor i Google)

Totalt blir det 23 600 indexerade spamsidor som skickar vidare en besökare till http://smslan.healthnews24.net

Och vad är det då som denne aktör anser det vara så jäkla viktigt att lura in besökare till då?
keywordspam6

Jo en tafflig affiliate-jämförelsesida av snabblån – men en sida som endast innehåller titeln ”Lån Jämförelse”, utan något annat av värde för indexeringsrobotar.

keywordspam7

Och fortsätter man att kika i källkoden så hittar man samma affiliate-kod hos hos EuroAds AB (som jag skrivit om tidigare) och som jag kommer att smiska tämligen hårt senare i höst.

keywordspam8

Det handlar alltså om en affiliate (partner) som genom EuroAds försorg är menad att ragga snabblånskunder och få betalt för det. Men istället för att skriva intressanta texter eller på annat sätt attrahera en ev. intresserad slutkund för sin jämförelselista och därigenom få slutkunden att klicka på en ”Ansök nu-knapp” och därigenom få en slant efter att långivaren betalat ut ”kick-back” till EuroAds, som sedan betalar en del av sin tårtbit till innehavaren av  healthnews24.net

Men eftersom denna .net-domän är anonymt registrerad så får vi inte reda på vem som stå bakom det här spammet … eller?
Jodå, vi får en väldigt tydlig bild av det, utan att behöva söka vidare, för spamdomänerna är alla registrerad samma dag och på samma innehavare!

helmerridcenter.se – registrerad 2014-10-21
faktume.se  – registrerad 2014-10-21
brommaforsamling.se – registrerad 2014-10-21
smkmotalabil.se – registrerad 2014-10-21
rampmusic.se – registrerad 2014-10-21
kopberoende.se – registrerad 2014-10-21

keywordspam9

Och nu är jag bussig som postar bilder istället för alternativen, men jag vill med eftertryck säga att jag inte skulle rekommendera någon att anlita detta företag för SEO

keywordspam10

Och om företrädare för den aktuella spammaren skulle läsa detta inlägg, så rekommenderar jag denne att läsa in sig ordentligt i Google – Search Engine Optimization Starter Guide

——–

Uppdatering 27/10

kopberoende1

 

 

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *