Och åter igen blir jag besviken på rättsapparaten..

Varför i hela friden kan inte polismyndigheter kommunicera med varandra?

”Det rör sig om 4000-5000 fullbordade brott”
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/1-000-anmalningar-mot-foretag-i-malmo

Den 3/1 kan vi läsa att 50-tal anmälningar inkommit mot ”Det ronnebybaserade bolaget”
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/blekingenytt/bluffrakningar-for-porrsurf

Något som till dagen efter hunnit bli 80-tal anmälningar.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/blekingenytt/80-tal-har-anmalt-misstankta-bluffakturor

Dessa 80-talet utredningar borde ju RIMLIGTVIS hanteras av polisen i Malmö, som arbetar med 1000+ anmälningar mot dessa bedrägeri/försök till bedrägeribrott.

För ”Det ronnebybaserade bolaget” är det sista i raden av betalningsmottagare för Grossen Öland / Dquera / Arcade World / JD Finance / DP:s porrskadeståndskrav
https://www.internetsweden.se/nidbild-av-svenskt-rattsvasende/

D som står bakom de SMS som skickades till tusentals svenskar på nyårsafton där han ljög om Per Geijer/Svensk Handels inblandning
http://www.svenskhandel.se/Nyheter-och-press/Nyheter/2012/Felaktiga-sms-fran–JD-Finance/

Sedan att ”Det ronnebybaserade bolaget”, vars namn LDB FINANS AB registrerades först 2012-11-07 http://www.121.nu/onetoone/foretag/ldb-finans-ab/grunddata
och som ligger på SH:s varningslista http://www.svenskhandel.se/Varningslistan/Svensk-Handel-Varningslistan/LDB-FINANS-AB/

..av en händelse råkar bolagets styrelse utgöras av LB:s två söner.
För den som inte känner till Läderlasse, så rekommenderar jag Google eller den korta versionen här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14389416.ab
Det är väl vad man kan sammanfatta som en intressant koppling till det kriminella nätverket Original Gansters.

Aftonbladet har nyligen gjort ett för Aftonbladets mått mätt; alldeles uppseendeväckande välgjorda reportage om och kring DP:s förehavanden (inkl. videointervju med D), som jag starkt rekommenderar dig att läsa och se på:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16017363.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16017347.ab
Vad jag ser som mest beklämmande är polisen/FU/åklagarens uppfattning är att:

Citat:
”I ungefär hälften av fallen är kravbeloppet från Ronnebyföretaget på 950 kronor, en summa som om den inte betalats in i lagens mening innebär ”försök till bedrägligt beteende” – en gärning som inte är att bedöma som brott.”
Slut citat

Det är ju så jävla befängt att jag går upp i atomer!!
Här skickas TUSENTALS falska porrskadeståndskrav ut till privatpersoner, såväl de inledande kraven som de efterföljande innehåller olika typer av HOT om repressalier, och som även är kryddade med lögner för att förstärka hoten.

Detta sker systematiskt, organiserat i mycket stor skala – det handlar alltså om bedrägliga krav under utpressningsliknande former.
Dessutom har LDB Finans INTE Datainspektionens tillstånd att bedriva inkassoverksamhet:
http://static.svenskhandel.se/cdn-1cde44bad1516a2/Documents/S%C3%A4kerhet/Varningslistan/LDB%20FINANS.jpg
http://www.datainspektionen.se/lagar-och-regler/inkassolagen/gallande-inkassotillstand/#L

Och så sitter en kriminalinspektör Rolf Tanche och en Lotta Hansson, informationschef vid polisen i Blekinge och går ut i riksmedia med budskap om att det inte är ett brott!!??

Skämmes ta mig fan och flytta utredningen till den polismyndighet som håller i ärendet!

Related Articles

11 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Danne , söndag 6 januari 2013 @ 21:11

  Det är alltså därför ärenden lagts ner, dvs de hamnar under någon magisk belopps-gräns? Samt att ”försök till bedrägligt beteende” (?? Försök till bedrägeri torde väl vara mer korrekt) inte är ett brott.

  De har alltså INTE lagts ner för att upplägget som sådant är ”juridiskt korrekt” vilket Herr Pettersson försöker påskina.

  Jag skulle bra gärna vilja veta vad det är för hobby-jurist som har klurat ut att upplägget är OK och framförallt på vilken version av upplägget (hoppas någon varit smart att tagit skärmdumpar)

  Slutligen hoppas jag på att NÅGON inom malmöpolisen (som verkar vara på banan) ger sig fan på att knäcka hur han fått tag på telefonnr alternativt lyckats koppla IP till individ

 • Fredrik , måndag 7 januari 2013 @ 0:21

  Bedrägeriroteln i Stockholm verkar tycka att det är brottsligt iaf, synd att inte Skåne som har hand om saken håller med:
  https://www.facebook.com/BedragerirotelnStockholm/posts/549944275016649

 • tobias , tisdag 8 januari 2013 @ 11:37

  Jag antar att du läst Flashbacktråden. Att det skulle gränsa till lagligt att skicka ut en bluff-faktura på en tusenlapp är ett befängt påstående, för det är det inte. Det rör sig om fängelse i straffskalan om det sker upprepat och systematiskt.

  Det finns en hel del kopplingar mellan d och den undre världen som du säkert snappat upp. Nu kommer jag gå ut på en skör gren, men kan det måhända vara så illa att personer i inblandade myndigheter och deras familjer är hotade till livet om att inte agera eller göra något av ärendena?

 • Internet Sweden | Peter Forsman , tisdag 8 januari 2013 @ 12:42

  @Tobias – Jag har inte läst sedan i höstas och visst håller jag med om att det är ett omfattande lagbrott med fängelse som straffsats – problemet är när FU-ledare och åklagare inte delar uppfattningen. Eller rotorsaken är med allra största sannolikhet att de inte är kompetenta nog att kunna bevisa brottet..

  Annars kunde ju ett envarsingripande med ”en för situationen skälig fysisk kontakt”, vara något att föreslå..

  Jag har ingen uppfattning kring frågan om yttre påverkan sker mot myndighetspersoner/familjemedlemmar eller inte.

  Peter Forsman | internetsweden.se

 • Hell , måndag 14 januari 2013 @ 22:41

  Märkligt, kan man sätta dit TPB för försök till upphovsrättsbrott utan styrkt huvudbrott så man väl fanken kunna ”lay down the law” snart på denna samhällsparasit. Bara att fortsätta göra anmälan och mejla alla lämpliga myndighetspersoner och hoppas att piketen sparkar in dörren snart en tidig morgon.

 • Fido , tisdag 22 januari 2013 @ 8:48

  Hupp, html-fail. Tillslag mot misstänkt blufföretag ska de va.

 • SvT in i fakturaskojarbranschen | Fröjdhpunktse , tisdag 22 januari 2013 @ 23:32

  […] SvT:s vd Eva Hamilton tagit över affärsutvecklingsansvaret. Uppenbarligen har hon inspirerats av The DP School of Economics, eftersom det nya upplägg hon föreslår har mer gemensamt med fakturaskojarbranschen än med […]

 • Svene , söndag 27 januari 2013 @ 22:40

  Det här är skandalöst på högsta nivå. Har fått fakturor från
  LDB Finans och J.D Finans Inc. Det säger att man ska polisanmäla och
  bestrida kraven. Nu har Dennis Pettersson till aftonbladet att han kommer göra en mot anmälan på alla som har polisanmält honom.
  Det är Falsk tillvitelse som han kommer att anmäla dom enligt han
  har varit och laddat ner filmer på hans sida.
  Om han drar det inför domstol så kräver han över 42800kr per prsson.
  Det här är rena vansines handling av en riktig sjuk person .
  Det är väl på tiden att någon gör något åt den hära misfostret.

 • tobbe , måndag 28 januari 2013 @ 11:34

  @FIDO: Nej, det där var nog grabbarna bakom 118108, en annan grov bluffverksamhet, som åkte dit.

 • […] Jag vill sammanfatta det hela som att det inte alls är otroligt att samme person som utvecklade den skadliga koden för modemkapningen på 90-00-talet, även utvecklat motsvarande skadlig kod som kapar smarta mobiltelefoner att besöka D:s webbsida. Eller ska jag vara helt ärlig, så ser jag det som YTTERST TROLIGT. Tidigare har jag skrivit följande inlägg om dessa filurers verksamheter och direkt relaterade inlägg till DP:s porrskadeståndskrav är väl dessa fyra: https://www.internetsweden.se/falska-porrfakturor https://www.internetsweden.se/porrfakturor-fortsattning-spoiler https://www.internetsweden.se/nidbild-av-svenskt-rattsvasende https://www.internetsweden.se/och-ater-igen-blir-jag-besviken-pa-rattsapparaten […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *