Missa inte tidigare inlägg

Övrigt
oktober 14, 2018

Ny djupare analys av UG:s inslag “Sverigefakturorna”

Övrigt
oktober 12, 2018

Ang. Uppdrag Gransknings avsnitt “Sverigefakturorna”

Övrigt
augusti 13, 2018

Porrspam, prenumerationsfällor och udda toppdomäner

Övrigt
augusti 13, 2018

Inom kort: Den viktigaste händelsen på väldigt många år.. FFF, Finacial Fraud Forum !

Övrigt
augusti 10, 2018

Ett bedrägeri i minuten (Juli 2018)

Övrigt
augusti 3, 2018

Konsumentproblem, Kinashoppar och Google

Övrigt
maj 29, 2018

10 år med internetsweden.se

Övrigt
maj 27, 2018

Klockan är tolv, allt är lugnt! – eller?

Övrigt
april 21, 2018

Sökresultatkapningarna – smart googling

Bedragare
februari 7, 2018

Facit på “Lag och ordning”-inlägget

Bedragare
februari 6, 2018

Lag och ordning förutses bli en av de viktigare valfrågorna 2018, men..

Övrigt
november 12, 2017

När landet lagom först blev allt, sedan..

Övrigt
oktober 31, 2017

Idag är det en bra dag för svenska konsumenter!

Bank ID
oktober 30, 2017

Ont, det gör ont, det gör ont..

Bedragare
oktober 25, 2017

Ett litet inlägg om enkel källkritik

Bedragare
augusti 17, 2017

Men varför gör inte polisen någonting då?

VD-bedrägerier
juni 11, 2017

Nu ett år senare så säger jag det igen: ca 100 miljoner kronor per dag!!

Skadlig kod
februari 28, 2017

Sverige minst drabbat av skadlig kod i världen Q4 2016

Domäner
december 21, 2016

Dagens tankenöt – “Utgivningsbevis i orätta händer”

Bedragare
december 17, 2016

När Polischefer förenklar..

Övrigt
december 15, 2016

Dagens tankenöt – “Spökbolag”

Källgranskning
december 8, 2016

Aftonbladet är osnygga!

Övrigt
december 6, 2016

Bra att veta om e-postadresser.

Falska sidor och immaterialrättsliga brott
november 2, 2016

Hur företag och varumärken utnyttjas, utan att polis “kan” agera..

Bedragare
oktober 5, 2016

Kostnaderna för bedrägerier är större än vi kan ana

Massmedia informerar och varnar
oktober 2, 2016

Det begås ett bedrägeribrott varje minut, året runt!

Bedragare
september 29, 2016

Blir det Sveriges största bedrägeri genom tiderna?

Övrigt
augusti 31, 2016

Lägenhetsbluffar

Bluffakturor
augusti 29, 2016

När snillen spekulerar..

Phishing, intrång och ID-kapning
juli 23, 2016

Nytt SMS-spam

Vad en vecka kan förändra mycket..

Det är lite smålustigt med Sverigedemokraterna_._de-sidan, eller nja lustigt är nog fel ord om det, men låt oss säga intressant.

Från start, såg sidan ut så här: (klickbar för full storlek)

Efter att då ett antal SEO-proffs som bla Nikke fått ett likadant som nedan mail .
Nikke “funderar” om han ska skriva om det från den 12/3 till den 17/3 då han tydligt bestämt sig och bloggar om mailet  och sidan och tydligt tar ställning för initiativet:  http://www.lindqvist.com/sverigedemokraterna-de-utmanar-sverigedemokraterna-se/ .

Åter igen uppmanar jag dig som läsare att klicka på den översta bilden i detta inlägg och ber dig notera “logotype”, färger, nazi-influenser, menyrubriker osv. Sidan i sig berättar vart skåpet ska stå och vad SD egentligen är – regisserat av en viss “Göran Goebbels”. Sidan har då ingen kommentarsfunktion alls, utan det är enriktad kommunikation. 
Dagen efter den 17/3 skriver jag ett inlägg om hur odemokratiskt, fegt och kontraproduktivt initiativet jag anser att sidan är. Vartefter veckan gått så har det allra mesta förändrats på denna anonyma “innehållsdynamiska sida”, så det ska bli mycket intressant att se vad det till slut blir för innehåll på sidan..

En av de första kommentarerna är inte Göran Goebbels, men väl Nikke Lindqvist, som nu då tycker att SD-anhängare är “värda att höras”. Kort därefter dyker “Sverigede” upp (som visar sig vara “Göran Goebbels” i egen hög person, som tycker att mitt inlägg är “givande” och mellan kommentarerna så dyker DISCUS upp på .de-sidan.
Det är nu inte mycket som händer med sidan mer än att det läggs till ett antal länkar på sidan, men sen på kvällen den 21:a mars så skriver Svenska Dagbladet en artikel om initiativet.
http://www.svd.se/nyheter/politik/kampanj-pa-natet-for-att-utmana-sd_4457005.svd

Nu tar det fart på kommentarerna på .de-sidan och två dygn senare så har vi SVD:s konkurrent Dagens Nyheter med en ny artikel.
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/sverigedemokraternade-tar-fajten-mot-sd-1.1066492
Men till DN:s artikel så har det hänt lite saker; i flera kommetarer på .de-sidan och annanstädes, så har kommentarer upprepats om att sidan inte inger det minsta förtroende bla för att sidan anspelar på nazistiska kännetecken, så vad gör man då istället? Jo man ändrar till lila färg och ett mycket mesigare teckensnitt:

Om du besöker dn-artikeln ovan (där bilden är större) så kommer du även att se att menyrubrikerna förändrats och bla så existerar inte längre sidan om partiet (den översta bilden i detta inlägg). Men det där mesiga teckensnittet verkar inte vara tillräckligt, utan nu väljer man istället att använda det som Sverigedemokraterna själva använder (osäker på vad det heter):

Det jag förundrats över är att när jag tittade nu på kvällen, så har Göran Goebbels “städat upp lite” på första sidan och man hittar numera detta:

Det här är ju lite märkligt eftersom det tidigare fanns ett tiotal länkar listade här, men så finns det alltså bara 3 stycken värda att få vara kvar!?
Kan det månne ha med utgående länkjuice att göra? äsch jag vet inte..

Naturligtvis hittar vi “stödjaren” Nikke, Nikkes dotters blogg (Muttaburrasaurus), men nu också “Sulo“.
Hmm Sulos länk som hamnade på .de-sidan som en av de sista; typ i onsdags-torsdags, trots att han var den förste som så starkt visste vad avsikten med sidan var och länkade med “knappen” till .de-sidan (Ungefär samtidigt som Göran Goebbels var upptagen med att skriva kommentarer till mitt inlägg) http://sulo.se/2010/03/17/sanningen-om-sd/ Dessutom var “Göran Goebbels” inne och kommenterade till Sulos inlägg, men tyckte alltså då, för en vecka sedan inte att inlägget var tillräckligt bra att lista på .de-sidan!? förrän i mitten av veckan.

Och hade det nu inte varit så att han uttryckligen skriver att  han inte har något med sidan att göra, så skulle jag nog misstänkt honom en smula, inte minst pga av den “snarlika” kampanjen han “till slut” erkände sig stå bakom http://sulo.se/2009/01/29/ett-erkannande/
Och kopplingen till Nikke skulle ju varit förklarad, eftersom Nikke hostas av Sulos molnettjänst kaizr.com – men nu är det alltså inte så eftersom jag kom på att det redan i första artikeln i SVD stod klart och tydligt att det var en anonym man i 20-årsåldern, så kan det ju inte vara han, eftersom han inte skulle stämma in åldersmässigt.
Detta till trots så vill jag påstå att det är någon som är starkt influerad av ovan herre – kort sagt en “Sulo-wannabe” ..och det finns väl kanske en knippe såna – vad vet jag? 

Jag funderade även ett tag på om jag även skulle kika lite närmare på Nikkes “gamla kollaga och vän” Anna Serner (VD på TU, Tidningsutgivarna) och eventuella kopplingar till SVD:s och DN:s journalister; Carina Stensson och Kalle Holmberg (som i mitt tycke båda drabbats av ett akut “sämre omdöme” genom att skriva om den anonyma odemokratiska .de-sidan).
Men det känns inte befogat i i detta läge..

Slutligen tänkte jag skriva ett par rader om färgvalet lila – som åtminstone får mig att direkt tänka på Pirat partiet (även om det rent tidsmässigt för färgbytet mer passar in med att dra “tant Gredelin” och “skampåle” till minnes.)
Twitterkontot “Sverigede” iaf hann såvitt jag känner till skicka 3 publika meddelanden innan det raderades (av Göran Goebbels eller Twitter vet jag inte), men intressant var att det var ett länktips till PP:s partiledare Falkvinge + en pirattjej (har för mig att det var Anna Troberg) om den då nya .de-sidan. Jag är bekant med en hel del Piratpartister och jag har inte träffat på någon som uttryckt stöd för .de-sidan innehåll eller färgval.

..det gäller ju att man är tydlig med sitt budskap och står för det..eller?  -“Skampåle” kanske var lite mer mitt i prick ändå..

Internet Sweden | Peter Forsman

Jag som skriver, gör det ideellt och för att upplysa dig om verksamheter som JAG anser att det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för.. Jag skriver även generellt om olika tillvägagångssätt som bedragare använder och tipsar om utbildning/kunskap som finns att få. Läs mer om: Peter Forsman

11 Comments

 1. nikkelindqvist skriver:

  Ja det var verkligen gissningar åt alla håll det här 🙂

 2. Internet Sweden skriver:

  Jag är inte det minsta nyfiken – jag anser att jag vet hur det ligger till

 3. Lars Larsson skriver:

  Hur svårt är det att fejka någon annans identitet på nätet? Borde vara intressant för kända människor, som Carl XVI Gustaf och Nikke (ingen antydan om samarbete) att veta hur deras personuppgifter används. Kanske dyker det upp en webbplats som verkar helt rumsren tills det briserar ett påskägg där i ansiket på besökarna.

  Hur går det till om ägaren till ett domännamn helt ovetande blir registrerad som ägare till flera andra domännamn? Är han/hon då fortfarande ansvarig för innehållet och bunden att betala fakturor från webbhotellen?

 4. nikkelindqvist skriver:

  🙂 Du kan ju ta en titt på nikke.se – Den är inte heller jag särskilt nöjd med. Som tur var suger namenavigation på sökmotoroptimering.

 5. Internet Sweden skriver:

  Men nu finns det väl betydligt fler än du som heter Nikke i Sverige – både tjejer och killar, så jag förstår inte hur nikke.se skulle vara synonymt med dig. Även om jag förstår att du gärna skulle vilja se det på det sättet..

 6. Internet Sweden skriver:

  Hmm fel av mig Nikke – det finns de i Sverige som är döpta till och heter “Nikke” (av båda könen), vilka då väl får anses ha en bättre namnrätt till den domänen då än den som heter Niklas, men kallar sig Nikke – åtminstone lika mycket..

 7. nikkelindqvist skriver:

  Upptäckte en hängande tråd här 🙂
  Jag heter Nikke, även enligt skattemyndigheterna, sedan 26 september 2007:
  http://www.lindqvist.com/nu-heter-jag-nikke-pa-

  Då fanns det 8 män i Sverige som hade namnet. Sex av oss hade det som tilltalsnamn.

  Men visst har du rätt i att alla de andra nikkarna har lika stor rätt som jag till namnet. Niondina däremot, som min dotter Allis heter i fjärdenamn…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *