Nu laddar jag om mot bedragare på Internet

Efter att jag för några dagar sedan i ren frustration skrev https://www.internetsweden.se/statens-svek-mot-svenskt-foretagande/
så har jag varit inne på Svensk Handels varningslista för att klia mig i huvudet ännu mera..

För jag hänvisade i inlägget till Svensk Handels tf säkerhetschef som för en vecka sedan till TT/SR uppger att det finns 200-300 aktörer som ligger bakom allt skräp.
(Detta är inte min uppfattning) och går vi sedan till Svensk Handels egen varningslista http://svenskhandel.se/Vi-arbetar-med/Sakerhet/Varningslistan/Foretagslista/?sort=date så går den sedan en tid att ”öppna som Excel” (Alltså du kan själv ladda hem deras lista för att kontrollera vilka verksamheter den innehåller.)

Sagt och gjort: Svensk Handels varningslista innehåller inte 200-300 verksamheter (trots att den bla innehåller en spansk klåpare som legat där sedan 040101) , utan Svensk Handels varningslista innehåller istället 31 verksamheter eller snarare 31 poster. För Svensk Handel verkar inte ha så bra koll trots allt…
En enkel sortering på organisationsnummer visar att Svensk Handel varningslista varnar för 16 unika organisationsnummer i Sverige plus 5 utländska verksamheter.

Lägger vi sedan till:

– Att ett bolag försatts i konkurs MNL Invest, 556722-8084
Källa:
http://www.ratsit.se/5567228084

– Att ”åtminstone”.. Marknadskonsulterna Solna AB, 556785-2446, Riksdelen JJ Solution KB, 969743-8399, Box 829 i Kalmar KB, 969743-0495, Maelle AB, 556746-9605 haft den numera mördade Schantz samt de mordmisstänkta Ljung och Söderlund som nyckelpersoner, gör att dessa bolag sannolikt inte kommer att återuppstå än på ett tag, då Thailändsk polis gjort en ”crackdown” mot denna typ verksamheter. (Dessa personer har även stått bakom en rad företag som SH numera tagit bort)
Källor:
https://www.internetsweden.se/de-tusentals-bluffakturorna-fran-falska-lokaldelen-se/
https://www.internetsweden.se/varning-for-bluffakturor-fran-lokaladelen-se-maelle-ab-556746-9605/
https://www.internetsweden.se/varning-for-falska-riksdelen-jj-solution-kb-969743-8399/
https://www.internetsweden.se/mordet-phuket-en-genomlysning-och-bakgrund-tung-lasning/

– Att sedan Företagslansering Sverige AB, 556836-7394, Länsdelen Norden AB, 556847-9546, Nordens Företagslansering HB, 969755-6240 (mfl olistade företag) är samma gäng busar skulle ju också vara värt att få information om som näringsidkare i Sverige – eller?.

– Att Svensk Handel listar ”NewsVoice Webb Magazine” som en tysk verksamhet, när den är så tydligt svensk den kan bli..

Man ser även en ganska stor skillnad genom att jämföra listan i Svensk Handels tappning och den som snabbt bearbetats lite av mig (orange = uppgifter jag kompletterat med) titta på organisationsnummerkolumnen!!
                

Svensk Handel anser alltså genom sin jurist att deras varningslista gör företagare ”observanta”..medan tf säkchef uppskattar att 200-300 busar finns och uppmanar till att ha ”bra koll

Dessutom har Varningslistans personal har inte direkt imponerat på mig med sin ”koll” och kompetens..
(märkväl att de debiterar företagare många tusenlappar i årsavgift för sin betalningsspärr baserad på bank- och plusgironummer)

Se:
https://www.internetsweden.se/svensk-handel-varnar-for-upplands-bro-kommun/#comment-9743

 

och

Men jag gör det ju det enkelt för mig, som bara sitter på min kammare och kritiserar..

– Så gör det bättre själv då!

Och ja, jag startade för ett 1½ år sedan en sida som heter [varningslista.se] som jag för några busande verksamheter gjorde det lite jobbigt, men efter det så har sidan inte haft så många ljuspunkter och det har varit ett år av dåligt samvete.

Och medveten om att det jag skrivit på den här bloggen kring gräv, har varit ganska djupt och ostrukturerat och framförallt så har inte läsare lätt kunnat hitta vad jag tidigare skrivit, så har det varit ganska svårt att varna fler än de som varit väldigt intresserade..

För det ändamålet har jag tagit fram den lilla widgeten ”Varningslistan”, uppe till höger, med knappt 20 kategorier och jag kommer även att låta ”varningslista.se” publicera rss-flöden från de olika kategorierna i widgeten framöver.

Men det som jag hoppas kommer att snabba upp allt är att jag har pillat ihop formulärliknande  inmatningsfält direkt i WordPress,  som får mig för att få ut en varning för en ny verksamhet betydligt fortare än tidigare.

Jag kommer precis som tidigare att om de ”vanliga” bedragarna som skickar bluffakturor mm, men kommer även att försöka vara snabb med varningar riktade mot privatkonsumenter.
Så jag hoppas att det iaf blir bättre än vad jag hitintills presterat..

Related Articles

10 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Jan Säll , söndag 21 augusti 2011 @ 17:31

  Jag har kind off bara väntat på att du skulle göra detta.

  Mvh jan

 • Fredrik , måndag 22 augusti 2011 @ 7:07

  Jag lade hem varningslistan. Blir förbryllad över att listan är så tunn. Tro att det finns många fler företag som skulle platsa på listan enligt deras egna kriterier. Varningsinfo har enligt deras egen hemsida över 350 företag, har de andra kriterier? Skulle vara intressant att jämföra men har inte de pengarna som det kostar att se deras lista.

 • Internet Sweden , måndag 22 augusti 2011 @ 7:47

  Hmm det var varningsinfo som fram till ett par månader sedan stod för innehållet på Svensk Handels varningslista..

 • Nina , måndag 22 augusti 2011 @ 19:14

  Vad säger man Peter!? DU Ä G E R!!!!!

 • Internet Sweden , måndag 22 augusti 2011 @ 19:57

  @Nina – Jag uppskattar dig mer och mer.. 😉

 • Sebastian , tisdag 23 augusti 2011 @ 21:55

  Bra jobbat!

 • Internet Sweden , tisdag 23 augusti 2011 @ 22:57

  @Sebastian – Tack så mycket!

 • Eva Dahlén, Svensk Handel , fredag 26 augusti 2011 @ 15:28

  Svensk Handels Varningslista grundar sig på dialogen med våra medlemmar och deras vittnesutsagor om vad som hänt i säljsituationen. På Varningslistan finns flera företag med samma organisationsnummer. Vi ger alltid företagen en varning för oseriösa försäljningsmetoder och om inte inflödet av klagomål minskar drastiskt hamnar de på Varningslistan. För omprövning krävs att klagomålen i princip upphör helt. De företag som legat länge på vår Varningslista gör det på grund av att klagomål fortfarande kommer in kontinuerligt. Vi registrerar alla inkomna klagomål och har därför ett väl dokumenterat underlag för beslut om publicering på Varningslistan.

 • […] representant för Svensk Handels varninggslista; Eva Dahlén har kommenterat mitt inlägg https://www.internetsweden.se/nu-laddar-jag-om-mot-bedragare-pa-internet/ som lyder: ”Svensk Handels Varningslista grundar sig på dialogen med våra medlemmar och […]

 • […] jag ett djupt andetag och skrev bland annat inläggen Statens svek mot svenskt företagande  och Nu laddar jag om mot bedragare på Internet  – Men sedan dess har det successivt förändrats till något jag är mycket positiv till.. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *